Kategorie
Autorizovaný partner
bostitch spit

Online platby
platby

Blog

Rady pro profíky i kutily, zajímavosti z oboru a představení nových výrobků. To vše a ještě mnoho dalšího najdete v článcích, které pro vás pravidelně chystáme. 

18.7.2023

Plynové hřebíkovačky SPIT PULSA 27E a SPIT PULSA 27P

Ve světě stavebnictví se vše neustále zdokonaluje a ty tam jsou doby, kdy řemeslník skřípal hřebíky mezi zuby, aby měl volné ruce na práci, o stovkách popadaných a ztracených hřebíků ani nemluvě. Plynové hřebíkovačky jsou proto velice důležitým pomocníkem, bez kterého se žádný řemeslník neobejde. Nyní si představíte dvě z nich - SPIT PULSA 27E a SPIT PULSA 27P.

25.5.2023

Plynové hřebíkovačky Paslode

Hledáte šikovného pomocníka na tesařské práce? Pak vám ve vašem vercajku rozhodně nemůže chybět plynová hřebíkovačka, jejíž obrovskou výhodou je nezávislost na připojení ke kompresoru, a tím i absolutní volnost pohybu.

24.5.2022

Plynové hřebíkovačky Paslode IM90Xi a IM100Xi

Naše firma TOP nářadí nabízí od počátku svého působení plynové hřebíkovačky a sponkovačky značky Paslode. Máme dlouholeté zkušenosti s plynovými hřebíkovačkami této značky, ale také s výrobky jiných výrobců, kteří technologii plynového nastřelování od Paslode převzali. Proto si dovolujeme v tomto článku poskytnout náš názor na nejnovější modely, a to Paslode IMPULSE IM90Xi a Paslode IMPULSE IM100Xi.

20.1.2020

Kotvení a přistřelování prvků nábojkovými hřebíkovačkami

Na mnoha stavbách průmyslových objektů, skladovacích hal, kancelářských budov, tunelů a podobně je nutné instalovat rozličné technologické rozvody. V každém stavebním objektu se instalují rozvody elektrických, zabezpečovacích a počítačových sítí, rozvody vody, plynu a různých jiných technologií. Při stavbě kancelářských budov, které jsou v dnešní době prováděny jako betonové nebo ocelové skelety, se vnitřní příčky montují ze sádrokartonových konstrukcí. Při těchto uvedených pracech najdou uplatnění vstřelovací nábojkové hřebíkovačky, které jsou poháněny střelným prachem.

19.6.2019

Plynové hřebíkovačky pro různé aplikace

Velká část řemeslníků v oblasti dřevovýroby již zná pojem hřebíkovačka. Většina používaných přístrojů je na vzduch a musí být připojená ke kompresoru. V tomto článku stručně představíme kategorii výkonných plynových hřebíkovaček, tedy těch poháněných plynem v bombičkách, které vystihuje jejich naprostá mobilita a nezávislost na zdrojích energie mimo stroj.

25.5.2019

Pneumatická hřebíkovačka je skvělým pomocníkem

V roce 1964 byla ve Vernon Hills v USA představena světově první pneumatická hřebíkovačka, která znamenala převrat ve spojování dřeva. Nové dřevodomy byly stavěny rychleji, mnoho výrobků ze dřeva se začlo výrábět efektivněji. Od té doby je toto nářadí ve výbavě každého, kdo se zabývá dřevovýrobou.

16.1.2019

Velký přehled: Hřebíkovačka a jak ji vybrat

Hřebíkovačka, známá také pod pojmy hřebíkovač, nastřelovačka na hřebíky či pistole na hřebíky, je nářadí pro spojování prken, latí, trámů, obkladů, dřevěných desek, lišt zatloukáním hřebíků bez pomoci ručního kladiva. Existuje několik typů a my vám dnes přinášíme stručný přehled, který vám pomůže s jejich výběrem.

20.9.2018

Použití chemické ampule - patrony

Použití chemické ampule - patrony lze aplikovat pouze do plného materiálu, nejlépe do betonu, plné cihly či kamene. V případě, že je nutné použití chemické kotvy a prováděných spojů je malý počet, je z ekonomického hlediska výhodnější použít skleněné ampule například SPIT MAXIMA s chemickou maltou. Tyto ampule jsou určené například pro kotvení strojů, plotů, zábradlí, regálů a podobně. 

20.8.2018

Chemická kotva a návod k použití

Kotvení pomocí chemické malty (kotvy) používáme například pro upevnění strojů, technologií, roxorových tyčí, zábradlí, svodidel, sloupků, kotvení pozednic u střešních konstrukcí a podobně. Níže přinášíme podrobný návod k použití.

3.6.2017

Chemická kotva a kotvení chemickou maltou

V dnešní době je nabídka techniky pro připevnění různých materiálů velmi pestrá. V každém obchodu naleznete spoustu hmoždinek nebo ocelových kotev. Málokdo ale sáhne po chemické kotvě (maltě), jelikož tento materiál prozatím nevstoupil do podvědomí běžných uživatelů tak, jako mechanické kotvy a hmoždinky.

12
4