Kategorie
Autorizovaný partner
bostitch spit

Online platby
platby

Pneumatická hřebíkovačka je skvělým pomocníkem

25.5.2019

V roce 1964 byla ve Vernon Hills v USA představena světově první pneumatická hřebíkovačka, která znamenala převrat ve spojování dřeva. Nové dřevodomy byly stavěny rychleji, mnoho výrobků ze dřeva se začlo výrábět efektivněji. Od té doby je toto nářadí ve výbavě každého, kdo se zabývá dřevovýrobou.

Pneumatická hřebíkovačka poslouží profesionálům i nadšencům

Pneumatická hřebíkovačka patří mezi nejvíce rozšířené nářadí v provozech, kde je instalován rozvod stlačeného vzduchu. Své využití má také při venkovních montážích s napojením hadicí přímo ke kompresoru. Tento pneumatický stroj vyniká vysokou produktivitou práce s nízkými náklady na provoz. Pneumatická hřebíkovačka pracuje pomocí tlaku stlačeného vzduchu, který úderníkem zarazí hřebík do spojovaných dřevěných materiálů. Vyrábí se v kategoriích pro profesionální dlouhodobé nasazení tak i v provedení hobby.

Základní typy pneumatických hřebíkovaček

Podle typu zásobníku (lištové nebo cívkové) a typu hřebíků (bez hlavičky či s hlavou), podle typu páskování hřebíků (ve svitku na drátku, v plastovém svitku, v papírovém pásu, v plastovém pásu, lepené v pásu. Pneumatická hřebíkovačka najde využití při výrobě palet, dřevěných obalů a beden, cívek pro kabely, stěnových panelů, dřevodomů, montáži dřevěných obkladů, stavbě kulis, výrobě hraček a mnoho dalšího.

Chci vidět velký přehled hřebíkovaček

Pneumatickou hřebíkovačku můžeme rozdělit podle několika kritérií:

Podle typu hřebíků – pinky bez hlavičky, kolářské hřebíčky s malou hlavou, klasické páskované stavební hřebíky, lepeňáky s velkou hlavou, kotevní hřebíky pro falcované krytiny, dlouhé hřebíky na konstrukce

Podle aplikace

  • pro výrobu palet, beden, cívek na kabely
  • pro montáže střech, dřevěných konstrukcí a dřevostaveb
  • pro truhláře pro dokončovací práce na montáž palubek a lišt
  • pro montáže střešních krytin

 

Jaký model pneumatické hřebíkovačky našim zákazníkům doporučujeme?

  • Pro výrobce palet, bubnů pro kabely, lešenářských podlážek je číslem jedna pneumatická hřebíkovačka Bostitch N89C pro hřebíky do špalků palet a Bostitch N64099 pro krátké hřebíky do prken.

  • Pro firmy, které se zabývají balením technologií a strojů do přepravních beden doporučujeme hřebíkovačku na dlouhé hřebíky Bostitch BRT130 a BRT160.

  • Při montáži dřevostaveb, dřevěných konstrukcí je u zákazníků oblíbená Paslode PSN100.1 s pevně uloženými hřebíky v papírové pásce. Díky uložení zásobníku v úhlu 33˚ se jednoduše dostanete do koutů a rohů, což ostatní nástroje s kolmým zásobníkem neumožňují. Tuto hřebíkovačku můžete použít pro sbíjení trámkové konstrukce, ale i pro deskové záklopy OSB a jiné. Jako jediná hřebíkovačka této skupiny umí zatloukat hřebíky až 100 mm délky.

  • Pro truhláře, nábytkáře, pro obklady stěn, pro lištování je v našem sortimentu absolutně nejprodávanější hřebíkovačka na kolářské hřebíčky Makita AF505N. Tento značkový stroj s vysokou kvalitou, trvanlivostí, a hlavně cenovou dostupností pro profíky i hobby je nejprodávanějším typem ve své třídě použití.

  • A jakou pistoli použít pro kotvení asfaltového šindele na střechy? V této kategorii je nejspolehlivější Bostitch RN46, kterou doporučujeme pro její dlouhodobou spolehlivost.

U nás si vyberete tu pravou pneumatickou hřebíkovačku pro vás

Co závěrem napsat k pneumatické hřebíkovačce? Naše zhruba dvacetileté zkušenosti s nastřelováním nás přesvědčily o kvalitě značek nářadí, které doporučujeme v oblasti pneumatického nastřelování hřebíků.

V našem e-shopu máme i jiné značky, máme levnější i dražší nástroje, ale dlouhodobé zkušenosti nás přesvědčily o vhodném výběru pro naše zákazníky. Při správném používání a pravidelné údržbě vydrží tyto stroje v nejtěžším nasazení dlouhá léta a budou pro vás nepostradatelným pomocníkem.

Pro více dotazů nás neváhejte kontaktovat.

4