Kategorie
Autorizovaný partner
bostitch spit

Online platby
platby

Plynové hřebíkovačky pro různé aplikace

19.6.2019

Velká část řemeslníků v oblasti dřevovýroby již zná pojem hřebíkovačka. Většina používaných přístrojů je na vzduch a musí být připojená ke kompresoru. V tomto článku stručně představíme kategorii výkonných plynových hřebíkovaček, tedy těch poháněných plynem v bombičkách, které vystihuje jejich naprostá mobilita a nezávislost na zdrojích energie mimo stroj.

Plynové hřebíkovačky

Tyto plynové hřebíkovačky jsou ideálním pomocníkem pro řemesla, jako jsou výrobci střech, stavitelé dřevodomů, pergol a dřevěných konstrukcí, montáže lesních oplocenek, zkrátka všude tam kde potřebujeme být mobilní a není možnost připojení ke zdrojům jiné energie.

Jak plynová hřebíkovačka funguje?

Zdrojem energie pro zaražení hřebíku je plyn v integrovaných plynových bombičkách a akumulátor, který zapaluje směs plynu ve spalovací komoře. Při výbuchu směsi dojde k rychlému vysunutí úderníku, který zarazí hřebík do spojovaných dřevěných materiálů. U hřebíkovaček poháněných plynem odpadá problematické připojení ke kompresoru a tím i dosahu po staveništi podle délky hadice.

Skoro 40 hřebíků za minutu

Rychlost vystřelování a spojování je 30 - 40 hřebíků za minutu. Při nákupu hřebíků pro plynovou hřebíkovačku dostanete současně v balení s hřebíky i potřebný počet plynových náplní tak, aby bylo zajištěno vystřelení všech hřebíků z krabice. Délky hřebíků jsou od 16 do 63 mm u kolářských hřebíčků pro dokončovací hřebíkovačky a 50 až 100 mm u klasických hřebíků na konstrukce.

Plynové hřebíkovačky můžeme rozdělit podle několika různých kritérií:

Podle typu hřebíků a aplikace:

  • klasické stavební hřebíky - pro montáže střech, dřevěných konstrukcí a dřevostaveb
  • kolářské hřebíčky - pro dokončovací práce na montáž palubek, obkladů a lišt
  • lepeňáky s velkou hlavou – pro montáže asfaltových pásů a šindelů
  • kotevní hřebíky - pro příponky falcovaných krytin
  • konvexní hřebíky - pro tesařské kování
  • hřeby do betonu a oceli – pro instalace sádrokartonů a elektrických rozvodů k oceli nebo betonu

A které modely hřebíkovaček nabízíme našim zákazníkům:

Dlouhodobé zkušenosti nás jednoznačně přesvědčily o kvalitě a spolehlivosti nářadí značky Paslode a Spit, které jsou průkopníkem a jedničkou ve vývoji plynového nastřelování ve světě.

Pro koho se hodí?

Toto nářadí nejčastěji nakupují řemeslníci z oblasti montáže střech, dřevěných konstrukcí, dřevostaveb, stavebního truhlářství, montáží sádrokartonů a elektrických rozvodů. Kvalitu a spolehlivost nářadí Paslode a Spit vystihuje i Plný originální servis s prodlouženou zárukou na 3 roky.

TOP NÁŘADÍ doporučuje

Nejprodávanějším modelem plynové hřebíkovačky pro tento segment řemesel je plynová hřebíkovačka Paslode IM90Ci pro délky hřebíků 50-90 mm. Jedná se o model, který využijete při pokládání prken na střeše, přibíjení OSB desek na dřevostavby, při přibíjení střešních latí, nebo spojování trámkových konstrukcí. Díky použitým konvexním hřebíkům a nejvyšší síle úderu dostanete jistotu pevného spoje. Podobný model hřebíkovačky, ale s možností větší délky hřebíků 63-100 mm je Paslode IM100Ci.


Plynové hřebíčkovačky na dodělávky

Pro dokončovací práce tzn. lištování, palubkové obklady, přibíjení podhledů, latiček apod. nabízíme plynové hřebíkovačky, kterým říkáme finišérky. Jedná se hřebíkovačky na tenké kolářské hřebíčky s miniaturní hlavičkou.
U našich zákazníků je oblíbený model Paslode IM65A-F16. Díky technickému provedení zásobníku v úhlu má velkou přednost v tom, že s tímto nástrojem můžete snadno provádět spojování i v rozích a koutech, kde s běžnou hřebíkovačkou, která má kolmo uložené hřebíky, budete těžce hledat správnou pozici.


Montáže asfaltových lepenek a šindelů

V případě že provádíte montáže asfaltových lepenek, asfaltových střešních šindelů na střešní pláště, izolací a kartonů ke dřevu, je v naší nabídce plynová hřebíkovačka Paslode IM45CW. Aplikací hřebíků s velkým průměrem hlavy (tzv. lepeňáky) dosáhnete rychlého a správného upevnění. V této kategorii hřebíkovaček je Paslode jedinou alternativou a dokazuje to její významné postavení jedničky mezi výrobci tohoto plynem poháněného nářadí.


Pro montáže krytin, šablon a dřevěných výrobků

Pro firmy zabývajícími se montáží falcovaných krytin, cementovláknitých střešních šablon, oplechování atik, nebo výrobou jiných dřevěných výrobků se nabízí plynová hřebíkovačka Paslode IM45GN. Díky této hřebíkovačce s úzkou hlavní a nerezovým nebo žárově zinkovaným konvexním hřebíkům splníte veškerá kritéria například při montáži příponek.


Montáž tesařského kování

Pro stavby dřevěných konstrukcí dřevěných hal, dřevěných rozhleden, dřevodomů a podobných staveb nabízí Paslode PPN50Ci nejrychlejšího pomocníka při montáži tesařského kování. Speciálně upravená špička hřebíkovačky, která zapadá do otvorů kování zajistí rychlé, pevné a přesné umístění konvexních hřebíků s kuželovou hlavou. Při běžné montáži ručním kladivem nikdy nedosáhnete takové produktivity jako s tímto přístrojem.


Hřebíkovačky s nejvyšším výkonem

Nejvýkonnější plynové hřebíkovačky pro instalace stavebních prvků k betonu a oceli jsou nedílnou součástí strojní výbavy firem, které staví například sádrokartonové konstrukce. Hřebíkovačka SPIT PULSA 800P je svým výkonem schopna zajistit připevnění ocelových CD profilů do betonových i ocelových konstrukcí, upevňování izolací a podobně.
A hřebíkovač SPIT PULSA 800E je speciální přístroj pro instalace elektrických rozvodů. Tento model hřebíkovačky doplňuje systémové příslušenství pro připevňování kabelů, žlábků a různých závěsů.


Potřebujete poradit?

Nejste si ani po přečtení tohoto stručného přehledu plynových hřebíkovaček jisti s výběrem vhodného přístroje pro vaši aplikaci? Rádi Vám pomůžeme s výběrem, když se na nás obrátíte. Naše dvacetileté zkušenosti a tým lidí, kteří se profesionálně zabývají nastřelováním jsou dostatečnou zárukou.

4